Kaarten project editie 1

Mijn ontwerpen voor op de postkaarten van de eerste editie van het kaartenproject van  grafisch apenkooien -zie ook: grafisch apenkooien

Formaat: A6
Techniek: gedrukt op 300 gram houtvrij enkelzijdig sulfaatkarton met een mat laminaat

Ooievaar:
Een afdruk van een linoleumsnede van een ooievaar. Deze opvallende vogel heeft aanleiding gegeven tot vele legendes in zijn verspreidingsgebied, waarbij de meest bekende is dat baby’s worden gebracht door de ooievaar.

 

We come one:
Vanuit de wens om te zeefdrukken en al drukkend letters te laten ‘verschijnen’ door de overlap in drukgangen is dit beeld ontstaan.
Met ‘We come one’  wordt er gerefereerd naar het samensmelten van kleuren tot een geheel, een letter.


Flirtation:
Op deze kaart zie je het lettertype wat is voortgekomen uit een onderzoek naar de verschillende verschijningsvormen van letters en de versmelting van de vormen tot een nieuw geheel.
Het gebruikte citaat is gezet in het bij het onderzoek ontworpen lettertype ‘Flirtation’ en zegt iets over Anneke’s visie op deze letter. De ‘F’ is een van de meest karakteristieke letters van mijn font en zodoende is deze als ‘ambassadeur’ van de ‘Flirtation’ ingezet.

Turquoise rondjes:
Door het cijfer 1 op verschillende manieren te gebruiken. Roterend, spiegelend en gemixed ontstaat er een gedetailleerd beeld waarop de cijfers 1 van verschillende lettertypen niet meer opzichzelfstaande figuren zijn maar kleine figuurtjes