Grafische uiting – ArtEZ

Deze grafische uiting heb ik gemaakt in mijn 3e jaar op de academie voor het vak grafisch ontwerpen. De bedoeling was om een uiting voor de academie te ontwerpen. Ik heb gekozen om te kijken naar het gebouw en de vestiging van de stromingen (dans, muziek, vrije kunst, beeldend en de docentenopleiding.) Door de fysieke plaatsen van de stromingen binnen het gebouw te koppelen aan de kleurencirkel van Itten heeft iedere stroming zijn/haar eigen kleur gekregen.

Ook de plaatsing van de tekst en/of tekstkaders is bepaald naar aanleiding van de daadwerkelijke plaats van de stromingen. De rand om het briefpapier is voorzien van driehoekjes. Deze geven de bestaande 5 stromingen aan. De stroming vanuit wie de brief gestuurd wordt, wordt aangeduid met het witte driehoekje. Dit driehoekje geeft ook meteen een denkbeeldige lijn aan waarlangs de tekst komt te lopen.

Zo krijgt iedere stroming zijn/haar eigen identiteit maar blijft het wel een geheel.

Dit concept is nu toegepast op briefpapier en een enveloppe maar zou in theorie natuurlijk oneindig doorgevoerd kunnen worden.

Techniek: Print
Formaat: A4